Νέα φυλάκιση για την ισραηλινή αντιρρησία συνείδησης Νόα Γκουρ Γκολάν

gur

Η αντιρρησίας συνείδησης Νόα Γκουρ Γκολάν από το Ισραήλ καταδικάστηκε σε άλλες 30 ημέρες φυλάκισης σε στρατιωτική φυλακή εξαιτίας της άρνησής της να υπηρετήσει στο στρατό. Είχε ήδη εκτίσει 14 ημέρες φυλάκισης τον περασμένο μήνα, μετά την πρώτη της άρνηση να καταταγεί.

Όταν εκτίσει και αυτήν την ποινή της, η Γκουρ Γκολάν θα αρνηθεί εκ νέου και πιθανώς θα καταδικαστεί και σε άλλη ποινή φυλάκισης.

Πριν τη φυλάκισή της, η Γκουρ Γκολάν έκανε μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου έγραψε: «Επιστρέφω αύριο στη στρατιωτική φυλακή με ανάμικτα συναισθήματα. Ειλικρινά; Είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Νιώθω πολύ παθητικά στη φυλακή, πολλές ώρες χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα στο κελί… Είναι εύκολο ακόμα και να ξεχάσω το λόγο που βρίσκομαι εκεί. Από την άλλη πλευρά, όταν σκέφτομαι τον πραγματικό λόγο για την άρνησή μου, γεμίζω με σθένος για να συνεχίσω τον αγώνα. Τον προσωπικό αγώνα, για να ζήσω και να συνεισφέρω στην κοινωνία σύμφωνα με την συνείδησή μου, και έναν αγώνα που είναι πολύ μεγαλύτερος από εμένα και την άρνησή μου, τον αγώνα για ειρήνη, για πραγματική ασφάλεια και ελευθερία για όλους όσους ζουν εδώ – Ισραηλινούς/-ές και Παλαιστίνιους/-ες. Από πίστη στους ανθρώπους και όχι στα όπλα, γνωρίζω ότι υπάρχει άλλος δρόμος».

Πηγή: WRI (όπου μπορείτε να βρείτε φόρμα ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας, σύνδεσμο για να γράψετε στην ίδια τη Νοά, και λίστα πρεσβειών του Ισραήλ ανά τον κόσμο για να στείλετε διαμαρτυρίες)

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s