Ισραηλινή αντικατοχική αντιρρησίας συνείδησης αναγνωρίζεται ως τέτοια και αποφυλακίζεται – Παραμένουν στη φυλακή άλλες δύο

Israeli COs - Tamars + Atalia

Μετάφραση από το δελτίο τύπου της Mesavrot

Για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια οι Ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει μια αρνήτρια της κατοχής ως αντιρρησία συνείδησης, αποφυλακίζοντας την Ταμάρ Ζεεβί, μετά από 115 ημέρες στη φυλακή

Η αντιρρησίας συνείδησης Ταμάρ Ζεεβί αποφυλακίστηκε σήμερα (23 Μαρτίου), από ισραηλινή στρατιωτική φυλακή, αφότου παρουσιάστηκε ενώπιον της στρατιωτικής “επιτροπής συνείδησης” νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Η Ταμάρ Ζεεβί παρέμεινε στη φυλακή επί 115 ημέρες [συνολικά] εξαιτίας της άρνησής της να καταταγεί στον στρατό και να υπηρετήσει την κατοχή.

Μέχρι σήμερα, ποτέ τα τελευταία 15 χρόνια δεν είχε απαλλάξει ο στρατός μιαν αρνήτρια της κατοχής από τα καθήκοντά της, θεωρώντας μόνο πασιφίστριες ως αντιρρησίες συνείδησης.

Πριν την αποφυλάκισή της η Ταμάρ Ζεεβί είχε δηλώσει: “Είμαι περήφανη που θα απελευθερωθώ αφότου φυλακίστηκα για την αλήθεια μου, αρνούμενη να λάβω μέρος σε ένα σύστημα αφοσιωμένο στο να κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους και να σπέρνει το μίσος. Είμαι χαρούμενη που θα συναντηθώ με την οικογένειά μου και τις φίλες μου, για πρώτη φορά ως πραγματικά ελεύθερη γυναίκα. Ωστόσο λυπάμαι που ο στρατός αποφάσισε να μην αποφυλακίσει τις φίλες και συντρόφισσές μου στον αγώνα για ειρήνη – Ταμάρ Αλόν και Ατάλια Μπεν Αμπά.”

Η Ταμάρ Αλόν εκτίει πλέν την 118η ημέρα σε στρατιωτική φυλακή εξαιτίας της αντίθεσής της στην κατοχή. Επίσης παρουσιάστηκε ενώπιον της “επιτροπής συνείδησης” νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αλλά δεν έχει απαλλαγεί. Η Ατάλια Μπεν Αμπά εκτίει πλέον την 41η ημέρα σε στρατιωτική φυλακή εξαιτίας της άρνησής της να λάβει μέρος στην κατοχή.

Ο ισραηλινός στρατός φυλακίζει τις δύο αντιρρησίες συνείδησης για 4η [ουσιαστικά 5η] φορά

Διεθνείς δράσεις διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση 2 γυναικών ισραηλινών αντιρρησιών συνείδησης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s